استانبول را بهتر بشناسید
تصور کنید قرار است به یکی از شهرهای کهن و تاریخی جهان سفر کنید که آبستن بسیاری از اتفاقات تاریخی بوده؛ جایی در منطقهی اوراسیا، میان قارهی آسیا و اروپا که به شهر زیبای مساجد عثمانی معروف است و معماری خیرهکنندهی آن میتواند ساعتها چشمانتان را به خودش خیره کند. بدون شک استانبول تمام این ویژگیهای خاص را درون خودش جای داده و امروزه، عدهی زیادی از سراسر جهان برای سفر آنجا را انتخاب میکنند.
در این مقاله از مجلهی گردشگری اتاقک قصد داریم شهر استانبول را به شما معرفی کنیم. اگر دوست دارید این مقصد گردشگری زیبا را بشناسید و خودتان را برای یک سفر بینظیر به آنجا آماده کنید، در ادامهی این مطلب همراه ما باشید.
استانبول کجاست؟ | شهر مساجد عثمانی
کمتر کسی را پیدا میکنید که استانبول را نشناسد و یا شرح زیباییها و جذابیتهای آن را نشنیده باشد. این شهر، بهعنوان پایتخت اقتصادی و فرهنگی شهر ترکیه و پرجمعیتترین شهر این کشور شناخته میشود. نیمی از استانبول در قارهی اروپا و نیم دیگر آن در قارهی آسیا قرار گرفته و این دو نیمه بهوسیلهی تنگه بسفر به یکدیگر متصل شدهاند، بههمیندلیل استانبول را با نام پلی میان دو قاره هم میشناسند.
اگر به استانبول سفر کنید، مجموعهی جذابی از انواع المانهای مذهبی، همنشینی معماری سنتی و مدرن و جاذبههای گردشگری بینظیری را میبینید که این شهر را برای همیشه به شهر محبوب شما تبدیل خواهد کرد.
شهر استانبول با تاریخ ۲۵۰۰ سالهی خود، آنقدر پرجمعیت است که امروزه به هفتمین شهر پرجمعیت اروپا بدل شده و همچنان سالانه گردشگران زیادی بر این جمعیت افزوده میشوند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید نام تاریخی این شهر، قسطنطنیه است و تاریخ دور و دراز آن با حکومت عثمانیها پیوند خورده؛ بههمیندلیل جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل میدهند و بهدلیل نزدیکی به کشور ایران و قرابتهای فرهنگی زیاد میان آنها، بهترین مقصد گردشگری برای ایرانیان مسلمان بهشمار میرود.
تاریخچهی شهر استانبول
هر شهری داستان خاص خودش را دارد. امکان ندارد زیبایی و جذابیتهای شهری را ببینید و پس آن، تاریخی جذاب و هیجانانگیز وجود نداشته باشد. آنطور که باستانشناسان گفتهاند، استانبول حدود ۶۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بهوجود آمده و مردمانی در آن زندگی میکردند، اما رفتهرفته با گذشت زمان و پیشرفت های بشری، به شکل استانبول امروزی تغییر کرده است. البته باید به این مساله توجه کرد که از قرن هفتم میلادی به بعد، ساختوسازهایی توسط یوسانیلن در این منطقه صورت گرفت و معماری سبک یونانی بهیادگار مانده در این شهر، وامگرفته از همین اتفاق است.
در قرن چهارم میلادی و درست زمانی که امپراطوری روم به دو قسمت شرقی و غربی تبدیل شد، استانبول به طور رسمی بهوجود آمد. درحقیقت بهدنبال این جدایی شرق و غرب، قسمت شرقی توسط کنستانتین کبیر که بیزانس را بهعنوان مرکز آن انتخاب کرد، فرمانروایی شد که بیزانس همان استانبول کنونی است.
بعدها نام بیزانس به کنستانتین تغییر کرد و پس از مدتی اعراب آن را قسطنطنیه نامیدند. همچنین در زمان حکمرانی سلجوقیان، این شهر استنبل یا همان استانبول نامیده شد.
امروزه شهر استانبول مانند نگین درخشان انگشتری در میان کشور ترکیه میدرخشد و توجه بسیاری از افراد را از سراسر دنیا به خودش جلب کرده است
آداب و رسوم مردم استانبول
مردمان هر نقطهای از جهان آدابورسوم خاص خودشان را دارند. استانبول نیز از این قاعده مستثنی نیست و فرهنگ ویژهی خودش را دارد. شاید بتوان پیوندهای فرهنگی زیادی را میان ترکهای استانبول و ایرانیها پیدا کرد. ساکنان این شهر بسیار مهماننواز و خونگرم هستند. در فرهنگ شهر استانبول، زنان پس از ازدواج از نام خانوادگی همسر خود استفاده میکنند. زمان برگزاری مراسمهای عزاداری، نزدیکان داغدیدگان تا سه روز غذاهای گرم آماده میکنند و به منزل ایشان میبرند.
اگرچه در بخش نزدیک به اروپای کشور ترکیه، تغییرات زیادی در فرهنگ وجود داشته، اما همچنان آداب و تشریفات خاصی در شهرهای آن و بهویژه استانبول در جریان است.
ثبت دیدگاه